Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă

Linkuri utileTelefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepție):
00 420 733 786 333,
disponibil 24/7.
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Centrul de Apel Products of Moldova FK Zimbru Olymp E-services Registru Chamber

Actualităţi şi evenimente

Vernisajul Vinului Moldovei la Praga

Treisprezece companii vitivinicole din R. Moldova au prezentat la Praga vinuri de calitate moldoveneşti, în cadrul evenimentului specializat - Vernisajul Vinului din Moldova, organizat de către Ambasada RM în Republica Cehă în cooperare cu Oficiul Naţional al Viei şi Vinului din RM.

Evenimentul a avut loc la 27 septembrie 2017 în clădirea istorică a Primăriei Praga 2. Vernisajul s-a bucurat de prezenţa a circa 200 persoane din industria HoReCa, importatori, distribuitori, experţi în vin, jurnalişti, bloggeri, precum şi oficiali ai RC. Aceştia au avut ocazia să degusteze o gamă largă de vinuri albe, rosé, roşii, spumante şi divinuri, prezentate de producătorii din RM: Bostavan, Purcari, Vinia Traian, Ever Vin, DK Intertrade, Bravo Wine, Vinăria din Vale, Mold Nord, Doina vin, Alianţa Vin, Sălcuţa, Tomai Vinex şi Cimişlia wineries.

În cadrul evenimentului a fost organizat un Master Class cu prezentarea şi descrierea a 5 tipuri de vin, pentru 20 de experţi, care au apreciat şi notat vinurile în cauză.

Vernisajul a fost conceput ca o acţiune de consolidare a succesului vinurilor moldoveneşti ce au fost premiate cu 14 medalii de aur, în cadrul concursului internaţional OENOFORUM 2017 ce a avut loc la Brno, RC, în perioada 21-23 iunie curent.