Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă

Partenerii Ambasadei


Linkuri utile

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepție):
00 420 733 786 333,
disponibil 24/7.
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Centrul de Apel
E-services Registru Miepo Chamber FK Zimbru Olymp La Strada

Actualităţi şi evenimente

Vernisajul Vinului Moldovei la Praga

Treisprezece companii vitivinicole din R. Moldova au prezentat la Praga vinuri de calitate moldoveneşti, în cadrul evenimentului specializat - Vernisajul Vinului din Moldova, organizat de către Ambasada RM în Republica Cehă în cooperare cu Oficiul Naţional al Viei şi Vinului din RM.

Evenimentul a avut loc la 27 septembrie 2017 în clădirea istorică a Primăriei Praga 2. Vernisajul s-a bucurat de prezenţa a circa 200 persoane din industria HoReCa, importatori, distribuitori, experţi în vin, jurnalişti, bloggeri, precum şi oficiali ai RC. Aceştia au avut ocazia să degusteze o gamă largă de vinuri albe, rosé, roşii, spumante şi divinuri, prezentate de producătorii din RM: Bostavan, Purcari, Vinia Traian, Ever Vin, DK Intertrade, Bravo Wine, Vinăria din Vale, Mold Nord, Doina vin, Alianţa Vin, Sălcuţa, Tomai Vinex şi Cimişlia wineries.

În cadrul evenimentului a fost organizat un Master Class cu prezentarea şi descrierea a 5 tipuri de vin, pentru 20 de experţi, care au apreciat şi notat vinurile în cauză.

Vernisajul a fost conceput ca o acţiune de consolidare a succesului vinurilor moldoveneşti ce au fost premiate cu 14 medalii de aur, în cadrul concursului internaţional OENOFORUM 2017 ce a avut loc la Brno, RC, în perioada 21-23 iunie curent.