Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă

Partenerii Ambasadei


Linkuri utile

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepție):
00 420 733 786 333,
disponibil 24/7.
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Centrul de Apel Privatization
E-services ASP Invest Chamber FK Zimbru Olymp La Strada

Actualităţi şi evenimente

Lansarea programului DOR, ediția a V-a

Biroul Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat lansează înscrierile la programul DOR 2017, destinat copiilor din diaspora Republicii Moldova. Pentru al cincilea an consecutiv, DOR se va desfășura sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, în perioada 20-28 august.

Pentru a participa la ediția a V-a a programului, copiii care au vârsta cuprinsă între 12-17 ani se pot înregistra online, pe www.dor.md, în perioada 25 martie - 25 mai. Locurile vor fi completate pe măsura înregistrării, conform principiului „primul venit, primul servit”. În anul curent, prioritate vor avea persoanele care nu au mai participat până acum la programul DOR.

La fel, ca și la edițiile precedente, la programul DOR 2017 vor fi admiși copii și din Republica Moldova. Aceștia vor fi selectați în urma unui concurs în cadrul căruia vor exprima creativ conceptul de DOR în raport cu migrația printr-o anumită formă artistică (eseu, poezie, cântec, desen, fotografie, video etc.). Concursul pentru copiii din Republica Moldova se va desfășura în perioada 25 martie - 25 aprilie 2017. Lucrările vor fi evaluate de o comisie mixtă formată din reprezentanți ai BRD, Cancelariei de Stat, Ministerului Educației, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM). Formularul de participare va fi completat online, pe www.dor.md, la fel și lucrările în cadrul concursului, la rubrica „Aplică”. Condițiile de acceptare a copiilor din Republica Moldova la concursul de selectare pentru DOR 2017, aici.

Participarea la programul DOR este gratuită, toate cheltuielile fiind asigurate din bugetul de stat. Participanții acoperă doar cheltuielile de călătorie spre/din Republica Moldova.

Programul DOR - Diasporă*Origini*Reveniri - are misiunea de a sensibiliza exponenții generației a doua de migranți cu privire la identitatea lor culturală, precum și de a crea legături emoționale cu țara de origine.

Programul a apărut drept rezultat al necesității clare, exprimate a reprezentanților diasporei de a crește gradul de conexiune emoțională cu Republica Moldova și de a păstra valorile național-tradiționale ale țării.

Pe parcursul a șapte zile de program, participanții vor avea posibilitatea să cunoască limba, tradițiile și elementele de istorie prin implicarea directă în activități de învățare interactive.

Până în prezent, la DOR au participat peste 300 de copii din 15 țări, inclusiv Republica Moldova.

Sursa: www.brd.gov.md